lauantai 21. kesäkuuta 2014

Ahvenanmaa


Tasan viikko sitten, viime lauantaina starttasimme koko perhe 4.45 Rauhalan pihasta ja ajoimme Turkuun, josta jatkoimme laivalla Ahvenanmaalle. Kolme 2003 syntynyttä poikaamme pelaavat kaikki samassa jalkapallojoukkueessa ja osallistuivat siis tämän kesän Alandia cupiin. Yövyimme Käringsundin mökkikylässä Eckerössä, joka oli todella kiva paikka. Ohjelma oli hektinen 10 ottelua neljän päivän sisällä, joten vapaa-aikaa ei ollut liiaksi. Kuitenkin ehdimme pyöriä Maarianhaminassa, käydä Taffelin tehtaalla ja grillata joka ilta. Kuvakavalgadi on kohtuu surkea, ajoimme autolla joka päivä ohi sellaisten paikkojen, joita ehdottomasti halusin kuvata, mutta ne kuvaushetket hautautuivat kaiken muun alle. Niinpä luvassa on Instagram-terveiset. Oli hieno reissu! 


Avajaiskulkue päättyi Wiklöf Holding arenalle, alla poikien koko joukkue toimihenkilöineen. 


Himppu nautti isojen poikien seurasta. Töntö toimivat joukkueen maskotteina koko reissun ajan. 



Lilla Holmen on Maarianhaminan kivoimpia juttuja. Pieni kävelysilta johtaa saarelle, jossa on paljon erilaisia lintuja riikinkukoista papukaijoihin sekä ihania pupuja. Saaressa vieraileminen on ilmaista. Kaikki vaikuttaa hyvin hoideltulta ja etenkin papukaijat seurallisilta. Meidän kaikki lapset tykkäsivät tästä, suosittelen!



 Maarianhaminassa luuhasin muun muassa kukkakaupoissa. Ihania liikkeitä on koko keskusta pullollaan, mutta erityisesti kukkakaupat ja vintgaeliikkeet jäivät mieleen.



Ostin ihanan lampunkuvun 60-luvulta. Sen musta metallinen koristereunus hurmasi minut täysin. Se löytyi Söderbyn antiikkiliikkeestä 10 euron hintaan. Lisäksi löysin Nina Jareman kauniin emalilautasen ja Alice Vintagesta ostin Ålands blanding teetä. Myös keittiöpyyhe Farmorin lettuohjeen kera sekä macaron-leivoksen tuoksuinen kynttilä pääsivät ostoskassiin. Pienet kallet ovat tönttöjen löytöjä. Mustan torkkupeiton ostin Tyger och såntista se on Grispholmin. 



Peleissä kannattajille maistuivat berliininmunkit. Alla koko porukka meidän mökin edessä.



Koko reissun romanttisin hetki oli kun mies pomppasi autosta ulos matkalla laivarantaan ja kävi poimimassa muutaman unikon ojanpientareelta. Ne ovat niin kauniita, että ne näyttävät tekokukilta. Paluumatka laivalla sujui odottavissa merkeissä. Reissuväsymys painoi etenkin Himppua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti