keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Arkiruokavinkki: Haukinugetit ja aurajuustodippi


Pääsiäislomalta palannut Pötti uhkui kalamiehen ylpeyttä. Jätkä oli saanut kolme haukea. Syy innostukseen löytyi viime kesänä keksimästämme ruokalajista: Haukinugetit aurojuustodipin kera. On sinänsä huvittavaa, että en ole eläessäni friteerannut mitään muuta kuin haukea. Porkkalassa kalasteleva appiukkoni toi nimittäin parhaimpina kalapäivinään Rauhalaan sellaiset määrät jeddaa, että ruokalajeissa oli keksimistä. Niin tuli haukinugeteista koko perheen suosikkisapuskaa. Ennen friteeraamista pyörittelen kalapalat kananmunassa ja maustetussa korppujauhossa. Jauhoon olen lisännyt suolan lisäksi mielettömän paljon lime-pippuria (lime-pippurisekoituksessa on mustapippurin ja limen lisäksi korianteria ja sitruunaruohoa). Sitten vaan nopea frittaus ja nam! Hauen ruodottomaksi saaminen on se suurin juttu, varsinkin kun on pieniä tönttöjä. Mutta tämä ruokalaji on siitä perkausystävällinen, että palat saavat olla eri malliseksi tilsittyjä. Aurajuustodipin valmistaminenkin on kohtuullisen yksikertaista. Otetaan kevyt creme fraise purkki ja Aurajuustoa (auraa palana, ei sitä valmista murua) ja sössätään sekaisin, sitten annetaan dipin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Paitsi, että lopputulos on superhyvää on itse tekoprosessi erittäin jännittävä. Pelkään kuollakseni rasvapaloa, joten näitä tehdessäkin vauva istui keittiössä sammutuspeitteen päällä ja heilutteli käsiään, kun Himppu huuteli vieressä: Varo äiti! Varo äiti! Ja myös hieman yllättäen: Kato äiti, vauva on sitruunaperhonen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti