perjantai 11. lokakuuta 2013

Hihnarakkautta

Asuessani vielä lapsuudenkodissani, perheemme matkusteli paljon ympäri maailmaa. Niillä matkoilla syttyi kaksi rakkautta. Rakkaus valokuvaamiseen ja rakkaus kamerahihnoihin. Tajuntani räjäytti lopullisesti vuoden 1999 perheloma Bangkokissa, jossa nuorten fashionistojen järjestelmäkamerat roikkuivat mitä erilaisimmissa "camera strapeissä". 

Siitä asti olen etsinyt sitä oikeaa hihnaa. Jos ei lasketa varhaisaikuisuuden tee-se-itse yrityksiä viikko sitten vuosipäivälahjaksi saatu kamerahihna on ensimmäinen hihnani, jossa ei lue esimerkiksi Canon tai Olympus. Siis jos ihminen voi rakastaa jotain esinettä, niin minä rakastan kameraani ja sen uutta hihnaa! Ehkä tunneside kameraan johtuu kuitenkin sen perimmäisestä käyttötarkoituksesta arjen tallentamisesta. Olen jotenkin tuskaisen tietoinen siitä, kuinka nopeasti aika kuluu. Haluan tallentaa tavallisia asioita meidän tavallisesta elämästä. Siitä tämä blogikin syntynyt. Kuvaan säännöllisesti edelleen myös filmikameralla. Filmien kehittäminen on vaan pirullista hommaa, kun paikkoja missä niitä vielä voi teettää on niin vähän. Isossa järkkärissäni on vielä made by Canon -hihna. Ehkä synttäripukki ensi vuonna tuo uuden.Tässä on inspiraatiokuvia kamerahihnaan persoonallisuutta halajaville. 

Kaikki kuvat Pinterestistä

Tämän mallin voi asentaa olemassa olevan kamerahihnan päälle napeilla.  









Oma hihnani on kotimaisen Field dayn. Se on valmistettu kasviparkittusta naudannahasta. Materiaalina se tummuu ajan saatossa konjakkiseksi. Field dayllä on paljon malleja. Käy tutustumassa täällä. Olen onnelinen, koska halusin nahkaisen hihnan, mutta toivoin myös, että siinä olisi jotain tyttömäistä. Nahan letitetyt osat toivat juuri sitä fiilistä.







2 kommenttia:

  1. Älyttömän kiva idea. tekee kameran persoonallisen näköiseksi. Tilasin tämän innoittamana itselleni Feid Dayn mustan nahkahihnan kameraan. En ollut koskaan ajatellutkaan, että kameraakin voisi "tuunata".

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen superinnoissani omastani. Suosittelen lämpimästi!

      Poista